2020 Resmi Tatiller Takvimi: 2020’de Nereye Gitmeli?

Tatil planları yapanlar tarafından her zaman merak edilen konulardan birisi resmi tatil günleridir. Bayram tatili, yılbaşı tatili ve diğer özel günler ile ilgili tatillerin ne zaman olduğunu bilmek, tatilcilerin önceden plan yapmaları ve erken rezervasyon fırsatlarından yararlanmaları için oldukça önemlidir. Bu doğrultuda 2020 yılı içerisine tatile çıkmayı düşünenler, resmi tatiller takvimine göz atarak tatil planları yapmaya başlayabilirler. Peki, 2020 resmi tatiller takvimi nasıldır? 2020’de gidilebilecek yerler hangileridir?

2020 Resmi Tatiller Takvimi

Resmi tatil; bir ülkede devlet otoriteleri tarafından okulların, kamu kurum ve kuruluşlarının tatil edildiği kısa döneme verilen addır. Dini, kültürel ve milli öneme sahip günler, pek çok ülkede resmi tatil olarak kabul edilmektedir. 2020 yılında ülkemizde resmi tatillerin yıl boyunca kaç gün olacağını ve hangi günlere denk geldiğini merak ediyorsanız, 2020 resmi tatiller takvimini inceleyebilirsiniz.

 

TATİL GÜNÜNÜN İSMİ

SÜRE

AY

GÜN

YILBAŞI

1. GÜN

01 OCAK

ÇARŞAMBA

ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

1 GÜN

23 NİSAN

PERŞEMBE

EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ*​

1 GÜN​

01 MAYIS​

CUMA​

ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI

1 GÜN

19 MAYIS

SALI

RAMAZAN BAYRAMI AREFESi

1/2 GÜN

23 MAYIS

CUMARTESİ

RAMAZAN BAYRAMI

1. GÜN

24 MAYIS

PAZAR

RAMAZAN BAYRAMI

2. GÜN

25 MAYIS

PAZARTESİ

RAMAZAN BAYRAMI

3. GÜN

26 MAYIS

SALI

DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

1 GÜN​

15 TEMMUZ​

​ÇARŞAMBA

KURBAN BAYRAMI AREFESi

1/2 GÜN

30 TEMMUZ

PERŞEMBE

KURBAN BAYRAMI

1. GÜN

31 TEMMUZ

CUMA

KURBAN BAYRAMI

2. GÜN

01 AĞUSTOS

CUMARTESİ

KURBAN BAYRAMI

3. GÜN

02 AĞUSTOS

PAZAR

KURBAN BAYRAMI

4. GÜN

03 AĞUSTOS

PAZARTESİ

ZAFER BAYRAMI

1 GÜN

30 AĞUSTOS

PAZAR

CUMHURİYET BAYRAMI

1,5 GÜN

28 EKİM

29 EKİM

ÇARŞAMBA

PERŞEMBE

 

2020 resmi tatiller

2020’de Gidilebilecek Yerler Nerelerdir?

Resmi tatiller, sömestr ve yaz tatilleri ile kıyaslandıklarında çok daha kısa tatiller olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunun için kısa süreli tatilinizde hemen ulaşabileceğiniz tatil mekânlarını tercih etmenizde fayda vardır. Bu doğrultuda hem yurtiçinde hem de yurtdışında gidilebilecek pek çok tatil yeri bulunmaktadır. Yine yurtiçinde en ideal tatil yerlerinden birisi Kapadokya’dır. Özellikle yaz aylarında Salda Gölü, Kaş, Antalya, Muğla ve Gökçeada’yı tercih edebilirsiniz. Kış aylarında ise kısa süreli tatiller için en ideal mekânlar arasında; Uludağ, Kartepe, Palandöken ve Abant Gölü gibi yerler bulunmaktadır.

2020’de gidilebilecek yerler arasında yurtdışında da birçok destinasyon vardır. Özellikle yılbaşına farklı bir şehirde eğlenerek geçirmek isteyenler için Roma, Viyana, Amsterdam ve Prag gibi şehirleri kapsayan Avrupa turları oldukça idealdir.  Yine Mayıs ayı hem 1 Mayıs hem de 19 Mayıs gibi resmi tatillerin yer aldığı bir aydır. 2020 yılında Ramazan Bayramı’nın da Mayıs ayına denk geldiği göz önünde bulundurulacak olursa, tatili bol ve küçük tatil kaçamaklarının yapılacağı bir ay olduğu söylenebilir. Bu ay içerisinde sadece birkaç günlüğüne de olsa Venedik, Nice, Barcelona, Napoli ve Madrid gibi eşsiz güzelliklere sahip Avrupa şehirlerine seyahat edebilir, ailece keyifli bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

YORUMLAR

  • Henüz yorum yok.

YORUM YAP